کاربرد پلی پروپیلن در تزریق پلاستیک

پلی پروپیلن ‌یا EPP حبابی از پروپلین است که سفتی و سختی کمی دارد. همین عامل موجب شده ‌که بعد از ایجاد فشار، دوباره به حالت اولیه برگردد. در نتیجه، این ماده در لوازم رادیو و صنایع هوا و فضا کاربرد زیادی دارد. این ماده پلیمری در سال 1950 توسط ‌دو شیمیدان ایتالیایی و آلمانی به نام ‌کارل رن و جولیو ناتا کشف و تهیه شد. پلی پروپیلن جزو اساسی‌ترین و پرمصرف‌ترین پلیمرهای دنیا است. ‌

پلی پروپیلن چیست؟

پلی پروپیلن از ‌پلیمریزاسیون پروپیلن در دما و فشار متعادل و در کنار کاتالیست زیگلر- ناتا ساخته شده است. فرمول ‌مولکولی پلی پروپیلن N(6H3C) بوده و نقطه ذوب آن 160 درجه سانتی گراد می‌باشد و فرمول شیمیایی آن–CH2-CH(CH3)n- ‌است. ‌این ماده سه پیکربندی مختلف دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

ساختار و فرمول پلی پروپیلن

کاربرد پلی پروپلین در تزریق پلاستیک

از آنجایی که پلی پروپلین ‌مقاومت زیادی در برابر ضربه دارد، برای قطعاتی که به مدت طولانی مقابل هوای نامتعادل قرار می‌گیرند و یا ممکن است در معرض ضربه باشند، استفاده می‌‌شود. از جمله کاربردهای این ماده پلیمری می‌توان به قطعات خودرو مانند داشبورد، کنسول، ‌روکش، ضربه گیر، رودری، باتری ‌و بسیار قطعات دیگر اشاره کرد.

همچنین ‌از پلی پروپیلن با شاخص ذوب زیاد برای ‌تهیه و تولید انواع ظروف یکبار مصرف و پلاستیکی استفاده می‌شود.

پلی پروپیلن برای تهیه لوازم ورزشی، کیف حمل و نقل و لباس ورزشی نیز کاربرد دارد.

گریدهایی که شاخص ذوب پایین دارند نیز ‌برای تهیه لوله‌های آ‌‌ب گرم و سرد آب و … به کار می‌برند.

از PP می‌توان برای کالاهای پزشکی نیز استفاده کرد. برای نمونه ‌ساخت ‌بطری ضدعفونی، سرنگ ، ظرف قرص و … کاربرد دارد.

پلی پروپلین در ساخت لوازم منزل از جمله ‌فرش، تشک، بشقاب، اسباب بازی و یا حتی قطعات جانبی درون لباسشویی، یخچال، ظرفشویی و … نیز استفاده دارد.

درست مقابل پلی پروپیلن، هموپلیمر قرار می‌گیرد که در برابر ضربه از مقاومت کمتری برخوردار بوده و تبلور بالایی دارد. در نتیجه برای ساخت انواع ورق‌های‌‌ نازک، کارهای نساجی و فیلم‌ها‌‌ی باریک از آن استفاده می‌کنند. در هموپلیمر بیشتر از مقاومت در برابر ضربه‌، استقامت و استحکام کششی ضرورت دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا